Kjæledyr og pelspleie

Våre kjæledyrs hud skiller seg fra vår egen hud. For eksempel har menneskehud en surhetsgrad som er lavere enn hundens. Den naturlige pH-verdi i hundens hud ligger på ca 7,5, mens hos mennesker ligger den på ca 5,5. Surhetsgraden er blant annet med på å styre sammensetningen av bakteriefloraen som er nødvendig for beskyttelse av huden. Et annet element i hudens beskyttelse er overhuden. Menneskets overhud er tre ganger så tykk som hundens. Vaskemidler for rengjøring av hud og hår varierer i surhetsgrad og vaskestyrke. Ved bading av hund og katt er det derfor viktig å bruke pleieprodukter tilpasset dyrets hud og pels. Vetriderm® er en serie milde pleieprodukter spesielt utviklet til hund og katt.

Kjæledyr kan ha individuelle behov for vask og pleie. Serien består av ulike sjampoer, balsam, spraybalsam og ørerens. Fordi Vetriderm® pleieprodukter er milde og tilpasset dyrets hud kan de brukes rutinemessig uten å skade hudens naturlige beskyttelseslag. Bruksanvisning finner du på etiketten på alle produktene.

Når du vasker din hund og katt:
1. Velg en sjampo som er tilpasset dyrets hud og pels.
2. Sørg for å ha kontroll over dyret. La dyret stå på et sklisikkert underlag, f.eks. et håndkle eller badematte.
3. Beskytt gjerne ørene mot vann med vannavvisende bomull/fettvatt.
4. Fukt pelsen inntil den er gjennomvåt. Bruk lunkent vann.
5. Fordel sjampoen i den våte pelsen. Til langhårede raser kan sjampoen med fordel blandes ut med vann. Bruk gjerne svamp under påføring.
6. Masser sjampoen godt inn og la den virke noen minutter.
7. Skyll grundig og flere ganger slik at såperester ikke blir liggende igjen i pelsen.
8. Bruk evt. en balsam tilpasset dyrets hud og pels. Påfør i såfall rikelig med balsam og la den virke noen minutter. Skyll igjen grundig og flere ganger.
9. Tørk dyret med et håndkle og la dyret riste seg. Hårføner kan tørke ut hud og pels og bør derfor kun brukes ved spesielle anledninger.
10. Vå pels fører til varmetap. Slipp derfor ikke ut dyret på egenhånd før pelsen er helt tørr.

Om produktene:

 

VetriDerm Intensive Shampoo
VetriDerm Intensive Shampoo gir mye fuktighet og fettstoffer tilbake til huden ved vask, samt virker fuktbindende og rensende. Den passer derfor godt til dyr som har 
* tørr hud 
* matt, livløs pels

Hud og pels kan være tørr, matt og livløs for eksempel etter en periode med røyting, etter sykdom eller etter drektighet. Langhårede raser kan med fordel bruke VetriDerm Intensive Shampoo. Den er mildt parfymert, uten fargestoffer og anvendes ved behov.

VetriDerm Sensitive Shampoo
VetriDerm Sensitive Shampoo inneholder milde vaskeaktive stoffer, og fettstoffer som pleier pelsens struktur og utseende. Den er uten parfyme og farge. VetriDerm Sensitive Shampoo inneholder også aloe vera og kan anvendes daglig. Den passer derfor godt til dyr som
* har sensitiv hud 
* valper og kattunger 
* bades ofte

VetriDerm Intensive Conditioner/VetriDerm Sensitive Conditioner NY!!
Det er alltid nyttig å bruke balsam etter hver vask. Pelsen blir blank og langt lettere å gre ut. VetriDerm Intensive Conditioner virker fuktbindende, pleiende og irritasjonsdempende. Derfor passer den godt til dyr med 
* tørr hud 
* tørr pels 
* irritert hud

VetriDerm Intensive Conditioner inneholder blant annet kolloidalt havremel som virker roende på huden. Balsamen er mildt parfymert og skal skylles ut. Nyheten VetriDerm Sensitive Conditioner har de samme egenskapene, men er parfymefri!

VetriDerm Intensive Spray/VetriDerm Sensitive Spray NY!!
VetridDerm Intensive Spray kan sprayes lokalt direkte på huden eller blandes i siste skyllevann etter vask. Den behøver ikke skylles ut og kan brukes daglig. Flere av innholdsstoffene er fuktbindende og virker roende på irritert hud. Bruk den derfor gjerne til dyr med 
* irritert hud 
* tørre hudområder 
* behov for en lett balsam

VetriDerm Intensive Spray holder en lav pH. Dette bidrar til at bakterier som er gunstige for forsvar av huden trives. Den inneholder aloe vera, kolloidalt havremel, kamille og er mildt parfymert.Nyheten VetriDerm Sensitive Spray har de samme egenskapene, men er parfymefri!

VetriDerm Ear Cleaner
VetriDerm Ear Cleaner inneholder milde rengjørende stoffer, samtidig som den virker rensende og irritasjonsdempende. Ved irriterte øreganger med mye voks, skitt og døde hudceller, kan VetriDerm Ear Cleaner brukes daglig i 4 dager. Deretter brukes ørerensen ved behov. Produktet kan anvendes ved vanlig rutinemessig rengjøring av ørene.

Les om Vetriderm pleieprodukter på www.vet.bayer.no